Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2007 13:43 - СТО ДНИ ПО ОРУЕЛ
Автор: silvistefanov Категория: Други   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
0



1995, май

 

         След Виденовден мина и светлият празник Първи май. Правителството ни поздрави и каза, че продължава да изпълнява предизборната си програма с постоянни и все по-нарастващи темпове. Скоро ще дойде и 7-ми май, когато ще възстановим окончателно Отечествения фронт, а с него – и някогашното си национално съгласие. С несъгласните ще бъде провеждана лагер-школа край Белене, докато се съгласят.

         Всяка вечер по телевизията ни казват колко правилно мислим и как задоволяваме непрекъснато нарастващите си потребности все по-евтино. Най-сетне краят на хаоса и разрухата се вижда, защото разсъждаваме и все по-еднакво. Нашата телевизия става много интересна. Тя се побратими с китайската и белградската и сигурно скоро ще си гледаме всяка вечер на воля оризища и Лепа Брена. Хубава бе и прогнозата за времето в неделя вечер. Направили са я почти като руските другари телевизионни работници. Метеороложките не виждаха засекретената карта на България и пообъркаха посоките, откъдето ще духа вятърът. Беше много поучително. Въобще, географията също има нужда от ремонт, като законите за земята, реституцията и науката. Правителството вече реши, че Западните български покрайнини са в същност източни, т.е. сръбски. И че в НАТО ще влезем само с целия Варшавски договор. Само дето оня фашист – президентът, още се опъва. Скоро и култът към неговата личност ще рухне, защото е доказано, че още преди Десети ноември писал някаква фашистка книга. Сега СДС наследи тази идеология, докато БСП получи Капиталът /на Маркс/. Напоследък, обаче, се случиха някои изолирани инциденти, при които отделни дейци на националния капитал се поставиха над Партията и започнаха известни междуличностни престрелки по различни улици. Но полицията – биещото сърце на Партията, ще въведе ред и сигурност и няма да им се пречи. Така д-р Виткова само ще констатира леталния изход от създалия се временен дискомфорт и вече няма да има нужда от аптеки.

         Добре върви и подготовката за Деветосептемврийския парад. Уредени са пропуските за официалните трибуни, включително и на новите партиди червени парашутисти, които ще бъдат спуснати до празника на неусвоените началнически места. А 24 май е удобен ден за репетиция, на която да се строим под старите портрети на Кирил и Методий. Помните ли, на тях братята са в червени раса. В крайна сметка християнството се оказа близко до комунизма, когато го изповядваме правилно и целесъобразно.



Тагове:   Оруел,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: silvistefanov
Категория: Политика
Прочетен: 319327
Постинги: 69
Коментари: 150
Гласове: 1796
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930