Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2007 11:00 - БОЛКАТА ВДЯСНО. ГОРЧИВА ДИЕТА ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕ
Автор: silvistefanov Категория: Политика   
Прочетен: 4847 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2007 09:15


По-добре късно, отколкото никога, но преговорите за русенската единна десница започнаха. От това, как ще завършат и до какво ще доведат, зависи самочувствието на много русенци, част от които остаряха с надеждата за по-добър живот на децата си. Въпреки отегчението от цирка с българския политически зверилник, помирителните срещи на десните ще бъдат следени. Как ще изглеждат те в очите на русенци зависи само от манталитета на участниците. Преговарящите „лидери” ще трябва да се откажат от

 

парвенющината и вождизма,

 

които са ги обладали. Русенци знаят, че повечето от тях положиха много труд да сведат партиите си до няколкочленни за да се сдобият пожизнено с лелеяната ефрейторска нашивка. Така реално десните русенци останаха почти без свое представителство в политиката. Но на идващите избори гласовете на роднините и наемниците в частната фирма няма да стигнат. След евроизборите на ДПС, наесен няма да помогнат и купените в Селеметя и Тракцията цигани. Десните ще трябва

 

да се простят с андрешковщината.

 

Хитруването превръща преговорите в дребнав пазарлък между тесногръди еснафи. Нужни са по-широки кройки, защото не се бродира кичозен гоблен, а се чертаят плановете за най-европейския град на България.

         Странно, но след `89-та много десни политици харесаха максимата, приписвана ту на Ленин, ту на Сталин, че „незаменими хора няма”. Така оправдаваха прогонването на неудобните от партиите си. Това е може би едно от най-антихристиянските и зловещи твърдения. Всеки човек е незаменим, защото е уникат, създаден от Господ. Същото е и с любимата на политиците категория

 

„обикновени хора”.

 

Няма обикновени хора, нищо че не са от самоизмислилия се елит на града. И ако сега, преговаряйки и подреждайки листите си, десните забравят за непознатите им интелигентни, но безпартийни русенци, бюлетините им ще отидат за рециклирана хартия.

Вдясно има много натрупани

 

обвинения и претенции.

 

А Иисус е казал: Лицемерецо‚ извади първом гредата от окото си и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брат си. Който преговаря за единение, трябва да прескочи обидите и стаените омрази. Дясното не е частен синор, на който да се стои нацупен с брадвата, а обществена кауза.

 

Не-езикът на политическото нищонеказване

 

изглежда на нормалните хора надут и кух и буди само нецензурни възклицания. Познавах един партиен секретар, който никога не бе стъпвал в Съветския съюз. Той си кривеше езика, за да изглежда че има руски акцент. Все едно, че е ходил на школа в Москва и е позабравил българския. Слушайки как говорят някои от днешните местни политици си мисля, че е същото. Те обичат пустословието за „формати”, „консенсус”, „електорат”, дори казват „болшинство”, а не „мнозинство”. Като кокорбашии, с всичката си комична важност и сериозност си мислят, че тази клиширана и втръснала докрай лексика ги прави да изглеждат по политици. Ако разговарят с русенци на този език, ще останат пак неразбрани и отминати с присмех и отегчение.

         Тази диета може да се допълни, но трябва да се приложи. Иначе  резултатът от преговорите за русенската единна десница ще бъде: те се разбраха, че няма да се разберат. А това е лошо даже и за лявото. И ще трябва да чакаме оттам нов 10-ти ноември.



Тагове:   диета,


Гласувай:
0



1. ivoberov - Мнението ми беше много люпотитно, ...
08.07.2007 14:19
Мнението ми беше много люпотитно, за да узная как стоят нещата в Русе.
Като вид лечение виждам, че предлагате смирение на водачите и промяна на езика им.
Това ли е изхода ? Има ли друго ?
цитирай
2. tsbotev - Вярна констатация. А след това какво?
08.07.2007 23:41
Аз Ви предлагам да възприевете формулата, предлагана от "Движение за национална демокрация" - събиране в един общински клуб на всички демократично мислещи русенци. И оказване на натиск върху "семейните" партийки от дясно и центъра. Да се води диалог. Да се предлагат приемливи кандидатури. Да се търси общо участие на десницата в местните избори. А те, ако искат, да се съобразят. Ако не искат, ще им кажем след изборите за какво става дума.
Очакваме Ви.
цитирай
3. silvistefanov - Сигурно има и друго,
09.07.2007 09:49
но няма време. Ако и на тия избори десницата се провали тотално, вече незнам дали ще я има. А за това Движение за национална демокрация съжалявам, но за първи път чувам. Още през 90-те години подкрепях тезата на Едвин Сугарев, че СДС е движение, а не коалиция на дребни партийки.
цитирай
4. viovioi - ))
16.07.2007 11:49
Честит Ви нов лидер на СДС! Положителен човек, който дано направи някаква съществена промяна.И защо движение? Звучи революционно.Мисля че мина времето на еуфорията и хилядните митинги по площадите.Настана време за по спокойно правене на политика с инструменти които ще те првърнат в герой и без да викаш"Който не подскача е червен"!!!
цитирай
5. silvistefanov - Десните хора сме все капризни.
16.07.2007 12:33
И аз се надявам този човек да бъде добре приет в СДС и да се случи нещо по-добро. Само ще се радвам. А дали СДС да е партия, коалиция или движение - не съм съвсем сигурен. Просто съм от поколението, когато имаше една Партия и имам леко отвращение към думата. По-важно е дали българите ще повярват отново на СДС, че може да управлява по-добре.
цитирай
6. zemaria - Аз съм скептик,
28.07.2007 15:47
по принцип, и твърде не бързам да се обеся на нечий врат, но Юруков още на старта направи колкото успешни стъпки, комахай и толкоз неуспешни. Към успешните причислявам отношението му към политическия рак-Герб, отрязвайки щенията на апаратчик като Ст Иванов за прегръдка с властта, към ДСБ-за сътрудничество и...комахай друго няма. Към неуспешните на първо място ориентацията на СДС към бизнеса -това я обрича на пълна изолация. Нека да го разчепкаме. Партия антена или широка народна партия Обричането към бизнеса говори ,че напънът ще е да е антена. Само че това сме го обсъждали преди три години-не стааа. Средната класа е най поразена от антисистемност. СДС няма никакви шансове там. Единственият изход е широка народна партия, но и това е доста трудно-но кой е казал, че трябва да се търси леснината? Вторият му грандиозен провал е изборът на Радонов. Чиста клиентела, носител на най-ретроградните и опасни тенденции вдясното, заедно с още две-три нови-стари лица изгрели с него там.
Третият му фал е.че отново не показва кой е врагът, не формулира никакви чисти послания и не казва каква ще е каузата. Засега политика от СДС-Юруков не сме видели никаква. Ще разрешавали да се обединяваме с всички, освен с БСП. Ще кажа само, че аз в Русе за победата на Герб не само няма да работя, но ще се боря срещу нея с всички сили., защото е все едно да гласувам за БСП. Ако трябва, ще подкрепя Атака. Уф, изхвърлих се малко..:))
цитирай
7. tsbotev - Ze,
28.07.2007 17:50
Убеден ли си, че познаваш Радонов? Клиентелата отдавна е в ДСБ.
цитирай
8. zemaria - Не,
28.07.2007 18:04
Не го познавам изобщо. Но съм чел доста по вестниците. Освен това той ли беше този, който усмиряваше таксиджиите ,когато те потестираха заради убийството на малкия Пепи. Иман претенцията като видя някой и като го чуя как говори, да гледам в него. За клиентелата може да поспорим.Според мен е повече в СДС, отколкото при костов. За алиби и заради възможна врътка към Батман.
А, я виж тука кво излезе съвсем случайно, докато го тъпсих из гугъля http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=elections&Number=1936498116&page=16&view=collapsed&sb=5&part=
цитирай
9. tsbotev - Много ти благодаря.
29.07.2007 22:25
Сигурно подобни глупости има някъде и за мен. Ти наистина ли им вярваш? Знаеш ли, че всичко това е опровергано за Пламен Радонов в съда и се оказва, че няма нищо вярно? Както и за много от описаните в този пасквил хора.
цитирай
10. zemaria - ти заставаш
01.08.2007 00:27
ли зад този човек с името си.Знаеш ли, големите беди на дясното е че мнозина препоръчваха хора и заставаха зад тях, с ясното съзнание ,че няма да носят отговорност. Каква отговорност си готов да понесеш, ако този човек се окаже това, за което го упрекват-с други думи клиентела. Примерно-аз предлагам Иван, ако се издъни се оттеглям.
цитирай
11. tsbotev - Да, Ze, заставам. Отговорността ...
04.08.2007 18:23
Да, Ze, заставам. Отговорността можеш да предложиш ти.
Този човек го познавам от 1992 г. и съм му първия работодател в живота.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: silvistefanov
Категория: Политика
Прочетен: 318599
Постинги: 69
Коментари: 150
Гласове: 1796
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031